[O1] DRL - gdzie znajdę plus ze stacyjki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wklicki
    Classic
    • 2010
    • 28

Wow nawet nie sadziłem że skoda może być wyposażona w taki bajer , i w żadnej instrukcji się o tym nie chwalą , no może na innych rynkach to jest w opcji .
    Aktualnie: OCTAVIA I 1.8T 20V 150km AGU
    Było: FABIA I 1.4 MPI + LPG
    OCTAVIA 1.9 TDI 90km

• romman
    Ambiente
    • 2009
    • 201

Witam,

Nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, nawet w wątku poświęconemu światłom dziennym.
    Pacjent to 1.6 BFQ. Czytałem, że pod maską można wziąć napięcie z cewki. Kurde - dzisiaj na tym mrozie podniosłem machę i nie mogłem jej zlokalizować. Gdzie szukać tego plusa ze stacyjki? Z góry dziękuję i pozdrawiam

Komentarz

• ksimu
      Classic
      • 2011
      • 25

ze sterowania EGR pod maska przy samym podszybiu masz taka czarna skrzynkę 15cm na10 cm jak ja otworzysz to tam są dwa kabelki i na jednym pojawia się prąd po stacyjce i gaśnie po wyłączeniu silnika a podłączenie świateł tam nie powoduje żadnych błędów silnika ( u mnie działa od pól roku

[ Dodano: Czw 02 Lut, 12 13:15 ]
      Soory benzyna nie zauważyłem ;(
      Czy to nie miło jak wszystko działa

Modyfikacje : Klimatyzowany schowek, CB w popielniczce, Moduł komfortu VAG-iem

Komentarz

• romman
        Ambiente
        • 2009
        • 201

ksimu,

ano benzyna.

Mam miernik i będę szukał. Ale póki co za zimno (nawet w garażu).

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

romman, jak znajdzesz...cyknij fotke :diabelski_usmiech - moze się tez przyda
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Krzych
            Rider
            • 2005
            • 671

Wyłącznik wstecznego.
            DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
            www.chiptuning.katowice.pl
            DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• Terminator
              Classic
              • 2012
              • 7

Podłączyłem pod tą małą czarną skrzynkę światła dzienne zarówno masę jak plus no i kicha z plusem jak i minusem.Działały tylko przez niecałą minutę.W końcu wziąłem minus z akumulatora plus z głównego wyłącznika świateł dostając się do środka przez wiązkę pod prawym podszybiu-trzeba zdjąć odcinek taśmy izolacyjnej z gumowego mieszka by przez niego wprowadzić przewód do wnętrza,plastikowa osłona podszybia po zdjęciu ramion wycieraczek{jest wciśnięta w rowek poniżej szyby tak że delikatnie ją podważyć} no i zdjąć osłonę nad pedałami-wiązka wchodzi z góry.Następnie należy odkręcić skrzynkę bezpieczników i delikatnie go wcisnąć by po demontażu wyłącznika świateł[wcisnąć przełącznik lekko przekręcić w prawo i wyjąć],odpiąć go,wiązkę wraz wtyczką wysunąć nad wciśniętą skrzynką bezpieczników i poszukać napięcia po przekręceniu kluczyka.Pod taki przewód podpiąłem zasilanie dziennych i wszystko działa.Potem wsunąć wiązkę wraz z kostką,podłączyć wyłącznik świateł,przykręcić skrzynkę bezpieczników.Zajmuje to trochę czasu ale nie jest aż tak bardzo skomplikowane jak mój opis.Życzę pożądanego sukcesu.
              Pozdrawiam
              Odkryłem super auto

Komentarz

• romman
                Ambiente
                • 2009
                • 201

Zainstalowane!

Plus ze stacyjki wziąłem ze skrzynki hermetycznej, w której znajdowały się dwa przekaźniki i było miejsce na trzeci. Nie mam zdjęcia, ale skrzynka jest po prawej stronie patrząc na auto z otwartą maską za akumulatorem. Ma nieregularną pokrywkę i rzuca się w oczy. Na prawym przekaźniku po przekręceniu stacyjki pojawia się napięcie i tak jak mówiłem, przekaźnik można umieścić w tej samej skrzynce i będzie zabezpieczony przed wilgocią. Powodzenia - u mnie bangla.:-)

Komentarz

• Terminator
                  Classic
                  • 2012
                  • 7

Widać miałem pecha bo rzeczywiście był plus po włączeniu stacyjki w tej skrzynce ale widocznie pojawia się on na kilku przewodach a ja podłączyłem pod ten niewłaściwy który zasila dwa wspomniane przekaźniki i prąd po chwili zanikał,i żeby było śmieszniej z tej samej skrzynki miałem również minus,który również po chwili zanikał.No ale poradziłem sobie w wspomniany wcześniej sposób być może niepotrzebnie
                  Pozdrawiam
                  Odkryłem super auto

Komentarz

• Terminator
                    Classic
                    • 2012
                    • 7

Widać miałem pecha bo rzeczywiście był plus po włączeniu stacyjki w tej skrzynce ale widocznie pojawia się on na kilku przewodach a ja podłączyłem pod ten niewłaściwy który zasila dwa wspomniane przekaźniki i prąd po chwili zanikał,i żeby było śmieszniej z tej samej skrzynki miałem również minus,który również po chwili zanikał.No ale poradziłem sobie w wspomniany wcześniej sposób być może niepotrzebnie
                    Pozdrawiam
                    Odkryłem super auto

Komentarz

• romman
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 201

Terminator,

Masz TDI - może inaczej jest to rozegrane u Ciebie. Ja mówię o 1.6 BFQ

Na razie nie zauważyłem, żeby prąd znikał. Jak wyjąłem przekaźnik i przekręciłem stacyjkę, to zaczęły się kręcić wentylatory chłodnicy. Mam nadzieję, że plus nie bedzie pojawiał się i znikał. :lol:

Komentarz

• Terminator
                        Classic
                        • 2012
                        • 7

W moim TDI w tej skrzynce prawdopodobnie jest sterowanie świec żarowych dlatego zanika plus i minus.No ale oboje znaleźliśmy plus ze stacyjki tak,że wszystko jest ok
                        Pozdrawiam
                        Odkryłem super auto

Komentarz

• czernobyl
                          L&K
                          • 2008
                          • 1276
                          • Octavia III (5E3)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez romman
                          Plus ze stacyjki wziąłem ze skrzynki hermetycznej, w której znajdowały się dwa przekaźniki i było miejsce na trzeci. Nie mam zdjęcia, ale skrzynka jest po prawej stronie patrząc na auto z otwartą maską za akumulatorem. Ma nieregularną pokrywkę i rzuca się w oczy.
                          dla potomnych: foto poproszę też się zamierzam na dzienne jak tylko mróz puści
                          btw. co instalowaliście na dzienne? ja waham się pomiędzy vertex 507s, vertex 510 a okrągłymi wesemami

Komentarz

• romman
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 201

czernobyl,

foto będzie jutro, o ile nie zapomnę :lol:

mam vertexy 808. Nie chciałem wywalać za dużo kasy a świecą bardzo jasno mimo małej mocy.Mam gwarancje door to door. No i da się je bez wielkiego bólu wsadzić w kratkę z benzyniaka (benzyna i diesel mają różne)

pozdro

Komentarz

Pracuję...